یوتیوب پرمیوم

کپی رایت یوتیوب چیست؟ (مرجع اطلاعات کپی رایت یوتیوب)

قوانین کپی رایت یویتوب

قبل از هرچیزی بهتر است با مفهوم کپی رایت آشنا شویم. کپی رایت در واقع حق مالکیت یک اثر مانند: موسیقی، فیلم و یا عکس هست، درواقع زمانی که یک شرکت یا شخصی یک اثر را خلق میکند بر روی آن کپی رایت قرار میدهد درواقع این امر باعث می شود که او حقوق انحصاری بر روی استفاده، توزیع، و اشتراک گذاری آن اثر دهد. مثلاً وقتی که شما یک ویدئو می سازید و آن را در کانال یوتیوب خود قرار میدهید، شما مالک آن اثر هستید و شما به عنوان خالق محتوا می توانید تصمیم بگیرید که محتوا شما را چه کسانی و با چه شرایطی مشاهده و یا استفاده کنند. همین عمر باعث می شود که در صورت استفاده غیر مجاز و نقص قوانین کپی رایت به شخص اخطار، حذف محتوا و یا حتی حذف کانال شود. به طور کلی می توان گفت کپی رایت از سو استفاده اثر (محتوا) جلوگیری میکند. و جهت جلوگیری از آن باید آن اثر (کپی رایت اثر) خریداری کنید.

یوتیوب نیز قوانین بسیار سخت و دقیقی درباره حق نشر محتوا قرار داده است که در صورتی که میخواهید کانال یوتیوب خود را بسازید و از آن درآمد داشته باشید حتماً باید این قوانین را رعایت کنید.
در این پست با تمامی موارد و اطلاعاتی که جهت کسب قوانین و شرایط کپی رایت یوتیوب هست نیاز هست بدانیم آشنا می شویم. 

فهرست مطالب

قوانین کپی رایت یوتیوب

یوتیوب (YouTube) یکی از سختگیرانه ترین قوانین کپی رایت را قرار داده است تا حقوق مالکیت افراد صاحب اثر را حفظ کند. این پلتفرم بزرگ از یک سیستم شناسایی خود کار به نام Content ID استفاده میکند. این سیستم  یک پایگاه داده بسیار بزرگ است که تقریباً تمامی محتواها از جمله موسیقی، ویدئو و حتی محتوای متنی را لایسنس گذاری کرده است. این اطلاعات را صاحبان حق کپی رایت محتوا به پایگاه داده Content ID ارسال میکنند و میتوانند آن را مدیریت کنند.  زمانی که شما یک محتوا را در کانال یوتیوب خود بارگذاری میکنید این سیستم سریعاً و با سرعت بسیار بالا محتوا شما را اسکن و با اطلاعات دیتابیس خود مقایسه میکند در صورتی که محتوا شما را دارای حق کپی رایت نباشد سریعاً آن را شناسایی و به شما خطای سیستمی کپی رایت کلیم (Copyright Claim) را میدهد. معمولاً در صورت دریافت اولین خطا مشکلی پیش نمی آید ولی در صورتی که این خطا  چندین بار انجام شود یوتیوب سیستم اقدامات معینی انجام می‌دهد که ممکن است شامل حذف ویدیو، محدود کردن درآمد تبلیغاتی، و یا حتی حذف کانال یوتیوب شما گردد.

توجه داشته باشید که در برخی موارد امکان دارد که سیستم Content ID به اشتباه محتوا شما را غیر قانونی دانسته و خطای کلیم  (claim) میدهد. در این مواقع میتوانید با پشتیبانی یوتیوب در ارتباط باشید و اعتراضات واجد شدنی (Content ID Disputes) را ارائه دهید. در این صورت یوتیوب درخواست و اعتراض شما را بررسی کرده و در صورت صحت آن اقدامات محدودیتی را حذف میکند. 



نوع دیگری از خطای کپی رایت وجود دارد که آن را کپی رایت استرایک (Copyright Strike) میگویند. این خطا زمانی صورت میگیرد که شما یک ویدئو را در کانال یوتیوب خود بارگذاری کردید و در آن محتوایی وجود داشته باشد که دارای حق کپی رایت هست و این محتوا بصورت غیر مجاز استفاده شده است. در این صورت صاحب محتوا میتواند خود شکایتی به اسم (Copyright Takedown Notice) به یوتیوب ارسال کند. در این موقع یوتیوب آن را بررسی کرده و در صورت تایید یک خطای استرایک (
Strike) به حساب کاربری یوتیوب شما اضافه میکند. هر یک خطا باعث تدابیر محدودیتی می شود که در جلوتر با آن آشنا می شویم.

اولین خطای استرایک (Strike)
اولین استرایک موجب به حذف ویدئو شما می شود و امکان دارد از برخی امکانات تبلیغاتی محروم شوید و  تاثیر منفی در درآمد شما قرار میدهد.

دومین خطای استرایک (Strike)
در دومین خطای استرایک (Strike) در مدت ۹۰ روز، یک محدودیت اضافی اعمال می‌شود و امکان دارد دسترسی شما و یا قابلیت بارگذاری ویدئو در کانال محدود شود.

دومین خطای استرایک (Strike)
در اخطار سوم استرایک ممکن است کانال شما تعلیق موقت و یا حذف کامل شود.

توجه داشته باشید که این سیاست‌ها و تدابیر ممکن است تغییر کنند و بهتر است همواره به دستورالعمل‌ها و سیاست‌های کپی رایت رسمی یوتیوب مراجعه کنید. همچنین، کاربران حق دارند تاخیرها (Strikes) خود را با ارائه اعتراضات موثر کرده و درخواست تجدید نظر کنند.

قوانین کپی رایت یوتیوب

آموزش کپی رایت یوتیوب

بطور کلی خطا های یوتیوب را میتوان به دو صورت تقسیم کرد. اولی خطای (Community Guidelines strike) است که در واقع این خطا برای محتوا های نشان داده می شود که از نظر اخلاقی صحیح نیست مانند: محتوا جنسی، تبلیغ دارو، اسلحه و…. . جهت مشاهده این خطا میتوانید در پیشخوان یوتیوب، به بخش “Studio” بروید و در بخش “Videos” یا “Live” را انتخاب کنید. اگر پیامی با عنوان “Community Guidelines Status” دیده شد، آن را با دقت مطالعه کنید تا متوجه شوید کدام بخش از قوانین یوتیوب را نقض کرده‌اید.

خطای دوم خطایی که است که محتوا ما شامل کپی رایت می شود. در بخش بالا بصورت کامل از قوانین کپی رایت یوتیوب صحبت کردیم حال در ادامه این بخش میخواهیم بدانیم چطور میشه تا قوانین کپی رایت یوتیوب رعایت کنیم و به مشکل نخوریم.

یک تفکر اشتباه برای محتوا سازان و یوتیوبرها وجود دارد و اون این است که فکر میکنند با برش بخشی از محتوای دارای کپی رایت و یا تغییرات جزئی در آن و یا ذکر نام اثر میتوانند قوانین کپی رایت را دور بزنند ولی سیستم Content ID بسیار پیشرفته بوده بطوری که فریم به فریم محتوا شما را بررسی میکند و در صورتی که تشابهاتی در پایگاه داده خود پیدا کند خطای کپی رایت کلیم یا استرایک را به شما نمایش خواهد داد. دقت داشته باشید که این محتوا شامل تمامی انواع اطلاعات همچون صوتی، تصویری و حتی متنی است. برای جلوگیری از این خطا باید از محتوا هایی استفاده کنید که کپی رایت نداشته باشند که درادامه با چند منبع محتوای بدون کپی رایت اشنا می شویم.

شاید برای سوال پیش بیاید که بسیاری از یوتیوبر ها درون ویدئو های خود از موسیقی یا فیلم هایی استفاده میکنند که این محتوا کپی رایت دارند پس چرا برای آنان مشکل و یا خطایی پیش نمی آید؟ در جواب این سوال باید گفت که احتمالاً کانال آن یوتیوبر به درآمد رسیده به همین دلیل درآمد آن ویدئو به صاحب اثر می رسد و این باعث عدم شکایت صاحب اثر میشود. ولی زمانی که کانال شما نوپا باشد و درآمدی هم نداشته باشید چون مبلغی به صاحب اثر نمی رسد صد در صد خطای کپی رایت یوتیوب به محتوا شما میخورد.

 یک روش دیگر وجود دارد و آن هم این است که نباید از محتوای دارای کپی رایت مثل موزیک و فیلم را بیش از 10 الی 15 ثانیه در ویدئو خود استفاده کنیم. اگر دقت کنید خواهید دید که یوتیوبر ها زمانی که میخواهد یک ویدئو (Reaction) و یا هر چیزی دیگری انجام بدهند از هر محتوا دارای کپی رایت فقط در بازه زمانی حدوداً 15 ثانیه استفاده میکنند آن هم با شرایط خاص یعنی آن ویدوئو در یک بخش کوچک ویدئو خود استفاده میکنند و در بخش بزرگتر تصویر خود یوتیوبر قرار دارد و در حین مشاهده محتوا خود یوتیوبر در حال صحبت کردن است این عوامل همگی باعث می شود که سیستم شناسایی یویتوب نتواند از ویدئو شما محتوای کپی رایت مشاهده کند.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که آیا میتوان از محتواهای تلگرام ایسنتاگرام، تلوزیون و… استفاده کرد. شاید باورش سخت باشد ولی می توان گفت بیش از 90 درصد تمامی محتوا های صوتی، تصویری و متنی که در دنیای اینترنت و دیجیتال وجود دارد دارای کپی رایت هستن. به همین دلیل برای پیشرفت کانال یوتیوب خود باید از تکنیک های گفته شده استفاده کنید و حدالمکان سعی کنیم تا خودتان یک اثر را خلق کنید.

در زمانی که کانال یوتیوب شما به درآمد زایی میرسد و دارای شرایط مانیتاز یویتوب میشود در بخش پیشخوان یوتیوب یک گزینه با نام (Copyright) اضافه میشود. در این بخش شما میتوانید افرادی که محتوا های شما را بدون اجازه شما و حتی با اجازه شما استفاده کرده اند را مشاده کنید. این بخش کامل به شما نشان خواهد داد که محتوا شما چند درصد به ویدئو آن کاربر تشابه دارد و در چند دقیقه نمایش داده است که در صورتی که از شما اجازه نگرفته باشد میتوانید از آن کاربر شکایت کنید و در صورت صحت آن یک خطای استرایک به کاربر ارسال خواهد شد.

آموزش رفع خطای کپی رایت یوتیوب

آموزش رفع خطای کپی رایت یوتیوب

زمانی که شما یک ویدئو را در کانال یویتوب خود آپلود میکنید میتوانید در  پیشخوان یوتبوب بخش (Video) یا (Content) کلیک کنید. در این بخش تمامی ویدئو های شما که در آپلود قرار دادید نمایش داده می شود که این جزئیات را بررسی میکنیم.

1_ در بخش اول ویدئو و توضیحات آن را میتوانید مشاهده کنید.

2_ در بخش دوم یا همان (Visibility) میتوانید انتخاب کنید که هر کسی بتوانید در یوتیوب، ویدئو شما را مشاهده کند و  ویدئو شما یک ویدئو عمومی باشد. برای این کار باید گزینه را بر روی (Public) قرار دهید. در صورتی که بخواهید ویدیوهای فهرست‌نشده شما توسط هر کسی که پیوند را داشته باشد  قابل مشاهده و اشتراک گذاری باشد باید گزینه (Unlisted) انتخاب کنید . در گزینه سوم اگر بخواهید ویدئو شما را فقط افراد عضو کانال مشاهده کنند و به اشتراک بگذارند باید گزینه خصوصی (Private) انتخاب کنید.

3_ در بخش دوم (Restrictions) میتوانیم مشاهده کنیم که محتوا ما از قوانین کپی رایت پیروی کرده است یا خیر، اگر در این بخش گزینه (None) وجود داشته باشید یعنی اینکه ویدئو مشکلی از بابت کپی رایت ندارد. در صورتی که گزینه (Patially blocked) مشاهده کردید دارای یک آیکون چشم زرد رنگ هم است نشان دهنده این است که ویدئو ما دارای کپی رایت جزئی است یعنی مشکلی از بابت حذف و یا بلاکی ویدئو نیست و میتوانیم آن ویدئو را استفاده کنیم ولی حق مانیتایزو کسب درآمد از آن ویدئو را نداریم. در حالت سوم گزینه (Copyright Claim) به نمایش در میاید یعنی ویدئو ما قوانین کپی رایت را رعایت نکرده است. در این حالت نمیتوان کسب درآمدی از آن ویدئو انجام داد. در حالت آخر نیز امکان دارد که شما خطای (Copyright Srike) دریافت کنید که باعث میشود ویدئو شما حذف شده و در موارد بیشتر منجر به حذف چنل یوتیوب شما شود.

4_در بخش (Date) میتوانید زمان دقیق آپلود ویدئو را مشاهده کنید.

5_ در بخش View همانگونه که از اسمش مشخص هست میتوانید تعداد بازدیدهای ویدئو خود را مشاهده کنید.

6_ در دو بخش آخر هم میتوانید تعداد لایک و کامنت های ویدئو خود را مشاهده کنید.

حالا اگه خطای استرایک گرفتیم باید چیکار کنیم؟ اول از همه به اینکه به هیچ عنوان ویدئو پاک نکنید چون با این کار خطای استرایک حذف نمیشه و دیگه کلا یوتیوب درخواست بررسی شما را چک نمیکند . دوم اینکه میتونید گزینه subcont انتخاب کنید این گزینه به شما اجازه میدهد تا تعداد ویو ها محاسبه بشه البته زمانی که صاحب اثر اجازه بده  یا میتونید گزینه Appeal یا همان اعتراض انتخاب کنید یعنی اینکه شما مطمئن هستید ویدئو شما قوانین کپی رایت رعایت کرده و یا اصلا کل محتوا ساخته خود شما هست و یوتیوب به اشتباه خطای استرایک داده است  در این موقع یوتیوب اعتراض شما را بررسی کرده و در صورت صحت آن خطای مورد نظر پاک میکند. آخرین راه ارتباط مستقیم با صاحب اثر است یعنی اینکه یوتیوب ایمیل صاحب اثر را به ما نمایش میدهد  تا بتوانیم به صاحب اثر ایمیل ارسال کنیم و بهش اطلاع بدیم که اشتباهی رخ داده یا فرد تازه کاری هستیم و از این مسائل کپی رایت اطلاعاتی نداشتیم ، شاید با این کار صاحب اثر شکایت خود را بردارد و محدودیتی روی کانال یویتوب شما اعمال نشود.

آموزش کپی رایت یوتیوب

آموزش دور زدن کپی رایت یوتیوب

الان شاید سوال داشته باشید که به هیچ عنوان نمیتوان محتوا دارای کپی رایت استفاده کرد ؟ چرا امکانش هست ولی دارای ترفند های نا نوشته است که کاربران فقط طبق تجربیات از انها استفاده میکنند. مثلاً در محتوا های صوتی موسیقی می توانید یک آهنگ بک گراند بر روی موسیقی اصلی قرار بدیم و نهایت بیت 10 الی 15 ثانیه از آن در ویدئو خود استفاده کنیم تا سیستم یوتیوب پس از اسکن آن  قادر به شناسایی و تطابق آن نباشد. در محتوا های کپی رایت خورده فیلم و ویدئو میتوانید میانگین از هر محتوا نهایت 15 ثانیه در ویدئو خود استفاده کنید، دقت داشته باشید که محتوا کپی رایت بصورت فول اسکرین در ویدئو خود نمایش ندهید و حتماً از جلوه های دیگری استفاده کنید تا سیستم یوتیوب قادر به شناسایی محتوای کپی رایت نشود.
در ادامه به چندین منبع محتوایی صوتی، تصویری آشنا می شویم که میتوانید این محتوا هارا در ویدئو یوتیوب خود استفاده کنیم.

آموزش دور زدن کپی رایت یوتیوب

کپی رایت آهنگ، موزیک در یوتیوب

اگر میخواهید بدون مشکل کپی رایت از موسیقی ، آهنگ در ویدئو های خود استفاده کنید می توانید بصورت رایگان این موسیقی هارا در خود یوتیوب با نام YouTube Audio Library مشاهده و دانلود کنید. برای دسترسی به این بخش کافیست در پیشخوان یوتیوب استدیو خود بر روی آخریم گزینه یعنی Audio Library کلیک کنید تا دسترسی کامل به هزاران موسیقی و افکت های صوتی داشته باشید. در این بخش میتوانید موسیقی هارا اجرا کرده و در صورت تایید دانلود کنید. دقت داشته باشید که این محتوا ها به دو دسته لایسنس دار و بدون لایسنس تقسیم می شود در حالت بدون لایسنس که اصلا نیازی نیست کاری انجام بدید ولی در دسته لایسنس که به شکل (CC) هم نوشته می شود باید لایسنس آن محتوا را در  کپشن ویدئو خود قرار دهید بطوری که همانند تصویر زیر باید بر روی گزینه (CC) کلیک کرده سپس بر روی ایکن کپی کلیک کنیم ات لایسنس مورد نظر کپی شود و آن را در کپشن ویدئو خود قرار دهید.

احتمال دارد در این کتابخانه نتوانید افکت و یا موسیقی خود را پیدا کنید به همین دلیل می خواهیم شما را با برترین پلتفرم های محتوای صوتی کپی رایت آشنا کنیم شما: 
سایت اپیدمیک ساند (Epidemic Sound) یکی از برترین پلتفرم های موسیقی است که می توانید با خرید اشتراک آن از موسیقی های بیشماری در کانال یوتیوب خود استفاده کنید.
خرید اکانت اپیدمیک ساند
سایت انواتوالمنتس (Envato Elements) این سایت یک مرجع عالی برای محتوای صوتی و تصویری است در این سایت می توانید ثبت نام کنید و با خرید اشتراک به لایسنس محتوا های مورد نظر دسترسی داشته باشید.
خرید اکانت انواتو المنتس

جهت تشخیص آهنگ های کپی رایت میتوانیم در مرورگر خود کلمه (Check Music for Copyright) جستجو کنیم تا ابزار های تشخیص کپی رایت مختلفی به ما نشان دهید. یکی از بهترین ابراز ها سایت  eproves.com و سایت easysong.com است در این سایت میتوانید موسیقی مورد نظر جستجو کنید پس از تایید به شما نشان خواهد داد که این موسیقیکپی رایت دارد یا نه.

کپی رایت آهنگ، موزیک در یوتیوب

کپی رایت فیلم و عکس در یوتیوب

برای این کار بهتر است از سایت های معتبر برای دریافت لایسنس محتوا اقدام کنید یک از برترین سایت ها ، سایت انواتو المنتس، Motion Array، اپیدمیک ساند، شاتراستوک و… است که میتوانید اشتراک این اکانت هارا با ارتباط پشتیبانی تلگرام یوتیوب پریمیوم دریافت کنید.

کپی رایت فیلم و عکس در یوتیوب

سخن پایانی

طبق تجربیات افراد مختلف در یوتیوب بهترین کار ساخت محتوا جدید و دسته اول است تمامی این محدودیت برای این است که محتواسازان از خود خلاقیت نشان دهند تا کاربران هر روزه تجربیات تازه تری داشته باشند. پس برای اینکه قوانین یوتیوب انجام بدهیم و بتوانیم صاحب یک کانال یوتیوب بسیار عالی با درآمد بالا شویم حتما باید اطلاعات خود را در محتوا سازی بیشتر کنیم و هر روزه با محتوا های بروز تعداد بازدید و کاربران را افزایش دهیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید